کارگاه کتابهای مصور و هویت اسلامی برگزار میشود
مرکز مطالعات خاورمیانه دانشگاه هاروارد از روز جمعه 29 آوریل ( 9 اردیبهشت) کارگاهی با عنوان اسلام، خاورمیانه و جهان اسلام برگزار میکند که شرکت کنندگان طی آن تکنیکهای تبدیل کردن ایدهها و اندیشههای خود به کتابهای مصور را میآموزند.
مرکز مطالعات خاورمیانه دانشگاه هاروارد مستقر در مرکز امور بین المللی ویترهد سنتر در دانشگاه هاروارد این همایش را با مشارکت یک برنامه مطالعاتی اسلامی برگزار می کند.
کریستینا فرندلندر یکی از برگزارکنندگان این کارگاه با ابراز امیدواری نسبت به ای که این کارگاه موفقیت آمیز باشد گفت: برگزار کنندگان فکر می کنند فراهم کردن تسهیلاتی که عامل خلاقیت است باعث می شود دانشجویان این دانشگاه تجارب خود را به اشتراک بگذارند .
شرکت کنندگان در این کارگاه با راهنمایی هنرمندان کتابهای مصور می آموزند چگونه افکار و اندیشه های خود را انتخاب کرده و برجسته ترین مؤلفه های آن را برای انتقال به صفحه برگزینند. آنها با یادگیری این تکنیکها می توانند بدون هیچ تجربه ای اندیشه های مصور خود را ارائه کنند.
علاوه بر هنر شرکت کنندگان با وضعیت کتابهای مصور کنونی و داستانهای بلندگرافیکی با موضوع خاورمیانه و اسلام آشنا می شوند.
فرنلندر ابراز امیدواری کرد که این کارگاه بتواند برای شرکت کنندگان این فرصت را فراهم کند که دیدگاه های خود را درباره خاورمیانه ابراز کنند.
مسلمانان آمریکایی خواستار نادیده گرفتن کشیش هتاک شدند
درحالی که کشیش هتاک آمریکایی روز جمعه 9 اردیبهشت ماه تلاش کرد تظاهرات کوتاهی در شهر دیترویت برگزار کند، مسلمانان آمریکایی از عموم مردم به ویژه مسلمانان خواستند این تظاهرات تحریک آمیز را که حاوی پیام نفرت جونز است، نادیده بگیرند.
عماد حامد مدیر منطقه ای کمیته مبارزه با تبعیض عرب- آمریکایی اظهار داشت: بهترین پاسخ به تری جونز سکوت است. وی می خواهد به خصومت دامن بزند و به دنبال کسی است که به او پاسخ دهد.
کشیش هتاک آمریکایی روز پنجشنبه 8 اردیبهشت ماه وارد دیربورن شد و روز جمعه 9 اردیبهشت ماه در مقابل شهرداری دیربورن تظاهرات کوتاهی علیه قوانین شرع اسلام برگزار کرد.
هفته گذشته جونز و وین سپ دستیار وی که از پیش اعلام کرده بودند قصد دارند مقابل مرکز اسلامی آمریکا در دیربورن تظاهرات کنند به علت نقض صلح و آرامش شهر، به پرداخت ضمانت صلح که به صورت نمادین یک دلار درنظر گرفته شده محکوم شدند. امتناع آنها از پرداخت این وجه موجب شد مدت کوتاهی را در زندان سپری کنند و پس از تغییر عقیده یک ساعته از زندان آزاد شدند.
این درحالی است که براساس حکم دادگاه وی تا سه سال نمی تواند به مرکز اسلامی آمریکا نزدیک شود.
جونز 58 ساله ریاست کلیسای کوچکی را در شهر جینزویل فلوریدا برعهده دارد و ماه قبل در مقابل جمع کوچکی از مردم با سوزاندن نسخه ای از قرآن به کتاب مقدس مسلمانان اهانت کرد و به شدت مورد انتقاد قرار گرفت.
به رغم اینکه دادگاه حکم داده است وی نمی تواند مقابل مرکز اسلامی آمریکا تظاهرات کند، جونز اعلام کرده است که روزی در مقابل این مسجد تظاهرات خواهد کرد.
این کشیش گستاخ و هتاک به قرآن کریم با دستاویز قرار دادن آزادی بیان گفت: دیر یا زود برای تظاهرات در مقابل این مسجد باز می گردیم، ماده اول قانون اساسی ما نقض شده است و بدون علت زندانی شده ایم.
مرکز اسلامی آمریکا و شورای سازمانهای اسلامی میشیگان به رغم مخالفت با اقدامات جونز بیانیه ای مشترک صادر کرده و اظهار داشتند: تظاهرات مسالمت آمیز و آزادی بیان اساس آزادی است که ما از آن برخوداریم. حتی در زمانی که نمی توانیم در مقابل آن آزرده خاطر می شویم.
این مرکز اسلامی طی دهه های متمادی فعالیت خود، به یک مرکز میانه رو شهرت یافته و رهبر آن به کرات گروه های افراط گرا را مورد انتقاد قرار داده است، شهردار دیربورن تصدیق کرده است که کل جامعه این شهر با پیام جونز مخالف هستند.
جان او ریلی شهرداری دیربورن گفت: بهترین راهکار این است که بگذاریم او بیاید و برود. نمی خواهیم کسی در این رابطه صدمه ببیند.
اسامه سیبلانی از کنگره سازمانهای عرب – آمریکایی با تأیید اظهارات شهردار گفت: جامعه این شهر با اقدامات وی مخالفت هستند. باید بگذاریم وی پیام خود را گفته و برود.
در این میان این رویکرد از سوی برخی گروه ها مورد انتقاد قرار گرفت. آنها استدلال کردند که این شهر نباید پیام انزجار و نفرت جونز را تحمل کرده و اجازه دهد وی این پیام را اشاعه کند. گروه " تحت هرشرایطی ضروری" که با این رویکرد مخالف بود اعلام کرد درنظر دارد علیه جونز تظاهرات کند.
از زمان یازدهم سپتامبر مسلمانان آمریکایی که تعداد آنها بین شش تا هفت میلیون نفر تخمین زده شده نسبت با فرسایش حقوق مدنی خود رو به رو شده اند چرا که در این کشور ستادهای بسیاری برای تیره و تار کرده دین اسلام فعال هستند.
از سال 2001 تا کنون 800 مورد تخریب، خرابکاری و خشونت علیه مسلمانان گزارش شده است.
فعال مصری تقریب مذاهب اسلامی درگذشت
مصطفی الشعکه از شخصیتهای برجسته مصری در زمینه تقریب و استاد دانشگاه الازهر در 94 سالگی درگذشت.
مصطفی الشعکه استاد دانشگاه الازهر و عضو مجمع مطالعات اسلامی در الازهر بود و به فعالیتهای خود در راه دفاع از اسلام شهرت دارد.
وی تاکنون کتابهای بسیاری در زمینه تقریب نوشته و طی آن به تجلیل از جامعه شیعه برای میانه روی و پرهیز از اظهاراتی منفی که درسایر فرقه ها و مذاهب علیه یکدیگر صورت می گیرد پرداخته است.
مصطفی محمد الشعکه سال 1917 در مصر متولد شد، دکترای خود را در رشته ادبیات از دانشگاه قاهره دریافت کرد و طی سالهای 1944 تا 1949 به عنوان رئیس گروه ادبیات دانشگاه قاهره فعالیت میکرد.
در میان برخی از فعالیتهای وی می توان به مشاور فرهنگی مصر در واشنگتن، استاد دانشگاه بیروت و ریاست گروه ادبیات دانشگاه امارات اشاره کرد.
وی همچنین عضو هیئت گفتگوی بین دینی اسلام – مسیحیت بود که در واتیکان برگزار شد.
رهبران مسلمان امریکا افزایش تلاشها برای رفع تبعیض در مدارس را مورد تأکید قرار دادند
همزمان با رشد احساسات ضداسلامی در ایالات متحده امریکا رهبران اجتماعی و مدافعان حقوق مدنی نسبت به افزایش خشونتهای انزجاری نسبت به دانشآموزان مسلمان ابراز نارضایتی کرده و اظهار میدارند که علاوه بر قوانین جدید رفع این تبعیضها و انزجارها نیازمند اقدامات بیشتری است.
عارف آصف رئیس انجمن امریکایی عرب به عنوان یک سازمان تحقیقاتی امور مسلمانان در امریکا در نشستی که با محور انزجار در مدارس برگزار شد اظهار داشت: زمانی که مقامات رسمی و مفسران رسانهای ترویج کننده احساسات ضد اسلامی هستند این امر وارد جریان اصلی و گفتمان اصلی جامعه میشود. مدارس نیز بهترین بستر رشد این نوع احساسات است.
در این نشست که از سوی دفتر کمیته مبارزه با تبعیض عرب- امریکایی در نیوجرسی برگزار شد، افرادی شرکت کرده بودند که خود تجربهای در رابطه با خشونتهای فیزیکی، ارعاب و تبعیض در فضای مدارس داشتهاند.
رهبران اجتماعی درحالی که امیدوارانه قوانین جدید ضد انزجار نیوجرسی را که سختترین قوانین در نوع خود در امریکا محسوب میشوند مهم میدانند اظهار داشتند که قانون تنها کافی نیست و باید تلاشهای بیشتری از سوی آموزگاران برای جدی گرفتن این پدیده صورت گیرد.
آصف افزود: باید به دنبال راهکارهایی باشیم تا بتوانیم از حضور بیشتر مقامات عمومی و آموزگاران استفاده کنیم. قانون در این میان نمیتواند به تنهایی سودمند باشد.
فیلیپ فریمن معاون بخش حقوق مدنی مدنی نیوجرسی اظهار داشت که خانوادهها بخشی از علل رشد این پدیده هستند چرا که بسیاری از آنها در گزارش این موارد اهمال و کوتاهی میکنند.
بهرغم تمام تلاشهای صورت گرفته برخی از فعالان مدنی اعتقاد دارند این مشکل به علت رشد خصومت ضد اسلامی ایجاد شده است.
از زمان یازدهم سپتامبر مسلمانان امریکایی که تعداد آنها بین شش تا هفت میلیون نفر تخمین زده شده با فرسایش حقوق مدنی خود رو به رو شده اند چرا که در این کشور ستادهای بسیاری برای تیره و تار کرده دین اسلام فعال هستند.
دبیرکل اخوان المسلمین با شیخ الازهر دیدار میکند
براساس اعلام دفتر شیخ الازهر، روز سهشنبه 13 اردیبهشت ماه هئیتی از اخوان المسلمین با حضور دبیرکل این جنبش بعنوان بخشی از ابتکار عمل گشایش درهای گفتگو میان گروههای مختلف اجتماعی مصر با احمد طیب شیخ الازهر دیدارکرد.
دیدار میان دبیرکل جنبش اخوان المسلمین و احمد طیب صبح روز سه شنبه 13 اردیبهشت ماه به وقت محلی در دفتر شیخ الازهر صورت گرفت و نخستین دیدار در نوع خود در تاریخ الازهر و اخوان المسلمین محسوب می شود.
ظهور جنبشهای اسلامی در عرصه سیاسی ، حزب جدید اخوان المسلمین و برنامه های آن و مفهوم دولت مدنی اسلامی موضوعاتی است که در این دیدار به بحث و بررسی گذاشته شد.
دیدار میان طیب و محمد بدیع به عنوان بخشی از آمادگی های الازهر برای برگزاری همایشی با محوریت مصر است.
انتظار می رود گروه های اسلامی در کنار گروه های سیاسی با هدف گشایش درهای گفتگو میان گروه های مختلف اجتماعی در این همایش شرکت کنند.
نخستین موزه اسلامی استرالیا راهاندازی میشود
نخستین موزه اسلامی استرالیا قرار است در شهر تورنبری استرالیا با هدف از بین بردن باورهای نادرست و سوء درک از اقلیت مسلمانان و گشایش پنجرهای رو به زندگی مسلمانان استرالیایی راهاندازی شود.
موزه اسلامی استرالیا درنظر دارد پس از تأسیس به نمایش میراث هنری غنی و سهم مسلمانان در استرالیا و سراسر جهان بپردازد. داستانهای جذاب، نمایشهای تعاملی و نمایشگاههای آثار هنری برتر درکی از مسلمانان استرالیایی برای گروههای مدارس، گروههای بازدید کننده و گردشگران به همراه می آورد.
اگرچه این موزه هنوز افتتاح نشده است اما طی روزهای 5 و 6 ماه می ( 15 و 16 اردیبهشت ماه) در محل نمایشگاههای تجاری استرالیایی عرب در ملبورن برگزار می شود.
این پروژه با نظارت گروهی از مسلمانان ملبورن از جمله شخصیتهای تجاری برجسته انجام می شود و درنظر دارد سهم فرهنگی جامعه مسلمان را در فضای موزه های معاصر استرالیا ارائه کند.
این نمایشگاه با الگوبرداری از موزه های چین و موزههای ایتالیا، ایده درنظر گرفتن یک محدوده برای تأکید بر میراث و هنر از سوی بیش از 60 قومیت مختلف که همگی در دین اسلام با یکدیگر اشتراک داشته مطرح شد و توسط مصطفی فهور از بانکداران استرالیا به همراه همسرش توسعه یافت.
این مشارکت برای تأسیس نخستین موزه اسلامی استرالیا از سوی دفتر مالیات استرالیا جایگاه خیریه کسب کرد و از حمایت شخصی وزیر تنوع فرهنگی ویکتوریا برخوردار است.
زمین این موزه در یک منطقه صنعتی مشخص شده و طرحهای تبدیل کردن کارخانه به موزه در فرآیند تصویب شورای شهر قرار گرفته است. شورای شهر اشاره کرده است که اعضا از تأسیس چنین موزه ای در شهر استقبال خواهند کرد.
این موزه دربرگیرنده یک نمایشگاه ثابت خواهد بود که اطلاعات اولیه ای را درباره اعتقادات دینی مسلمانان برای مخاطبان خود به نوعی فراهم می کند که برای آنها قابل فهم باشد.
انتظار می رود گروههایی از سوی مدرسه های مختلف استرالیا به ویژه مدرسه های محلی از این موزه دیدن کنند.
جدا از اعضای شش نفره به عنوان هیئت مدیره موزه، این ایده طی دو سال گذشته با همکاری یک شورای مشورتی پیش برده شده که در میان اعضای آن می توان به هاس دلال عضو هیئت مدیره شبکه خبری اس بی اس، پادمینی سباستین مدیر موزه مهاجرت و ولید علی شخصیت رسانه ای شبکه ای بی سی و سخنران حوزه سیاست و همچنین فیلیپ جورج کارشناس هنر اسلامی اشاره کرد.
این موزه دربرگیرنده یک فروشگاه ویژه برای عرصه نقاشیهای هنری اسلامی، هدایا، صنایع دستی ، پوستر و موارد دیگر خواهد بود. در این فروشگاه مجموعه ای منتخب از کتابهای حوزه هنر اسلامی، طراحی و میراث هنری اسلام نیز ارائه می شود.
موزه اسلامی استرالیا همچنین درنظر دارد یک فروشگاه آنلاین راه اندازی کند تا خریداران از سراسر استرالیا و حتی خارج از آن به خریداری اقلام مورد علاقه خود بپردازند.
موزه اسلامی استرالیا متعهد شده طیف موزه های اجتماعی را در فضای چند فرهنگی ملبورن افزایش داده و پنجره ای رو به زندگی مسلمانان استرالیایی بگشاید تا جامعه استرالیا بیشتر با آنها و سهم آنها در جامعه آشنا شوند.
مراسم روز گشایش درهای مسجد در ایالت آیوای امریکا برگزار میشود
مرکز اسلامی النور در شهر در شهر واترلو در ایالت آیوای امریکا درنظر دارد در روز شنبه 17 اردیبهشت به منظور آشنایی جامعه غیرمسلمان با اسلام و آموزههای حقیقی آن بهعنوان روز گشایش درهای مسجد، مراسم ویژهای برگزار کند.
مرکز اسلامی النور و مسجد این مرکز به منظور آشنایی اعضای جامعهای که در آن زندگی میکنند با اسلام اقدام به برگزاری مراسم گشایش درهای مسجد کرده و قرار است در جریان این مراسم دو سخنرانی در رابطه با رابطه اسلام با ادیان الهی ارائه کند.
محمد فهمی امام جماعت مسجد النور در رابطه با این مراسم گفت: ما امیدواریم که مراسم گشایش درهای مسجد دوستان و همسایگان ما را در شهر ترغیب کند تا به در ساختمان جدید ما حضور یافته و در جشنی که به مناسبت گشایش ساختمان جدی برگزار میشود شرکت کنند.
مسجد النور چندی پیش اقدام به توسعه فضای ساختمانی خود کرد و در نتیجه رشد جمعیت مسلمان این منطقه ساختمان مرکز اسلامی و فضای شبستان مسجد را افزایش داد.
این مرکز علاوه بر یک مسجد بزرگ از شش کلاس درس و یک سالن سخنرانی برخوردار است.
از زمان یازدهم سپتامبر مسلمانان امریکایی که تعداد آنها بین شش تا هفت میلیون نفر تخمین زده شده نسبت با فرسایش حقوق مدنی خود رو به رو شدهاند چرا که در این کشور ستادهای بسیاری برای تیره و تار کرده دین اسلام فعال هستند.
بسیاری از نهادها، گروهها و مراکز اسلامی در نتیجه تلاشهای برخی از ستادها برای لکهدار کردن نام مسلمانان اقدام به برگزاری مراسم گشایش درهای مسجد کرده و سخنرانیهایی با هدف آشنایی جامعه غیرمسلمان با اسلام و آموزههای آن برگزار کردند تا علاوه بر رفع باورهای نادرست حقیقت دین مبین اسلام را در جامعهای که در آن زندگی کرده، منعکس کنند.
نظر شما